Frisse doperwtdip met munt

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Doperwtjes extra fijn à 320 g
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, gehakt
3 lente-uitjes, in ringen
100 ml zure room
2 eetlepels room
½ bosje munt, grof gehakt
om te dippen: bruschetta, bleekselderij, wortel, bloemkool, radijs etc. peper en zout

Frissedoperwtdip met munt

Deze doperwtendip is niet alleen heel lekker, maar ziet er in combinatie met gekleurde groenten ook heel gezellig uit. En daarnaast is het een fijne afwisseling tussen de chips en de kaasblokjes, toch?

Info

Bereiding

Verhit de olijfolie en bak de lente-ui samen met de knoflook 2-3 minuten. Zet het vuur af en doe er de doperwtjes bij.

Pureer het mengsel samen met de zure room, room en munt en breng op smaak met peper en zout. Ziet het er lekker smeuïg uit?

Leg jouw favoriete groenten en de gesneden bruschetta op een mooi schaal en zet er de doperwtendip bij. Een goed begin van een gezellige avond!