Bruschetta met kidneybonen en gegrilde paprika

Ingrediënten

2 Mini Packs Bonduelle Rode Kidneybonen (2x80 gram)
1 afbakstokbrood
50 g vloeibare boter of olijfolie
1 bakje koelverse hummus (200 g)
1 el zure room
2 avocado's
1 gegrilde rode paprika (uit pot), uitgelekt
6 cherrytomaatjes
12 sprieten bieslook

Bruschettamet kidneybonen en gegrilde paprika

Twist je bruschetta!

Info

Bereiding

Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Snijd het stokbrood in 12 schuine plakken.

Verhit in een koekenpan de boter of olijfolie en bak de sneetjes brood in 2 min. per kant goudbruin en krokant. Meng intussen de hummus met de zure room.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en de schil. Snijd het avocadovruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en de tomaatjes in kwarten. Hak de bieslook grof.

Besmeer het brood met de hummus. Beleg met de avocado, de paprika, de tomaatjes en de kidneybonen. Bestrooi de bruschette met bieslook en peper naar smaak.

Tip: Vervang de gegrilde rode paprika uit pot door 50 g gegrilde rode paprika uit diepvries. Verwarm de paprika in een beetje olijfolie in een koekenpan.