Boeuf Bourgignon met doperwtjes

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Doperwtjes extra fijn à 320 g
750 g rundskarbonade, in stukjes
1 fles rode wijn
2 uien, in ringen
250 g wortel, in plakjes
3 teentjes knoflook, in plakjes
180 g gerookte spekreepjes
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
2 eetlepels fijngesneden peterselie
250 gram champignons, gesneden
1 pot zilveruitjes, uitgelekt
200 g aardappelen per persoon
peper en zout

BoeufBourgignon met doperwtjes

Boeuf Bourguignon is een authentiek Frans gerecht met gestoofd rundvlees. Dit recept is een must voor al wie zichzelf als een echte Bourgondiër bestempelt!

Info

Bereiding

Marineer het vlees in een mengsel van rode wijn, ui, wortel, knoflook, peper en zout. Laat het 2 uur staan zodat alle smaken goed in het vlees kunnen trekken. Schep het vlees daarna met een schuimspaan uit de marinade en dep het goed droog.

Bak de spekreepjes in een droge pan krokant en schep ze daarna uit de pan. Schroei dan het rundvlees in het vet van de spekjes aan.

Bak de spekreepjes in een droge pan krokant en schep ze daarna uit de pan. Schroei dan het rundvlees in het vet van de spekjes aan.

Voeg na 2-3 uur de champignons en zilveruitjes toe en laat deze 15 minuten mee stoven. De doperwtjes kan je de laatste 5 minuten mee opwarmen. Werk af met verse peterselie.

Vergeet niet om de laurierblaadjes en kruidnagels eruit te halen voordat je het gerecht serveert met aardappels. Tip: doe de kruiden in een thee-eitje. Zo vind je het gemakkelijk terug en voorkom je een kruidenexplosie.